Nyári utikalauz Olaszországból - YURKOV
351394
post-template-default,single,single-post,postid-351394,single-format-standard,theme-moose,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-351729

Valahol ott a csizma felső csücskében kezdődött minden a Lockdown sokadik napján. Több mint 1000 km távolságból belecseppentem egy egészen különleges univerzumba. Ahol a nőiesség, a harmónia alappillérei egy stílusos világnak, ahol mindannyian stylistok lehetünk saját gardróbszekrényünk előtt és lépésről lépésre  főszereplőjévé válunk életünk színterének, kecsesen, nőiesen, mosollyal és önbizalommal gazdagodva.

A gondolataim szárnyra kaptak és kezdetét vette egy érdekes olasz-magyar eszmecsere a két Orsi között.

Első állomásunk talán úgy tűnhet hogy messze áll a divat vonzó, olykor bohém világától, mégis úgy érzem hogy ezt a néhány sort szeretném mindennapjainknak szentelni, ebben az eddig ismeretlen időszakban.

Hallottuk a tévéből, olvastuk a napilapokban, ostromolva voltunk a neten és a kedves szomszéd is szívesen beszédtémának választotta (amíg volt rá módja) aztán mindenki önmagára maradt és szembe kellett néznie egy legbensőbb énjével. A Koronavírus végigsöpört az egész világon, Olaszországot sem kímélve.

De egy valódi mediterrán ország mindig tudni fogja hogy miből merítsen erőt. Hosszú hónapok után az utcákon lassan megindul az élet, a bottegak felhúzzák redőnyeiket és a forró kávé aromája a croissant illatával csábítja a kedves vendégeket. Pizza futárt már csak alkalom adtán lehet látni, végre ismét lehetőség adódik egy kellemes vacsorára a helyi vendéglők kockás abroszánál. A boldog „buon giorno” és „arrivederci” ismét dallamosan hangzik a kisutcák zegzugából.

A legnagyobb divatcégek és a kisvárosok szabó-varró kézművesei lassacskán a maszkok helyett ismét teret adnak a színes textileknek és kiegészítőknek, a kirakatok visszakapják eredeti mivoltukat.  Az online kosár helyett újra beléphetünk (egyenlőre csak egyenként, de lesz ez még jobb is) az üzletekbe és kedvünkre válogathatunk, gyönyörködhetünk. Mindez már önmagában véve is terapeutikus, főként a hölgyek részére.

Egy kis türelemmel és jó adag optimizmussal hamarosan minden helyre áll majd és Olaszország ismét megszokott vendégszeretetével és eleganciájával várja majd kedves látogatóit csakúgy mint én itt a YURKOV világában ahol kezdetét veszi nyári kalandunk választ keresve sok-sok érdekességre. Közösen felfedjük majd a híres olasz attitűdöt, vajon miért is olyan gyönyörűek az olasz hölgyek a kor előrehaladtával, megismerkedünk az aperitivó kultuszával – prosecco stílusosan, olasz divatinformációkkal leszünk gazdagabbak és számos kivételes helyre ellátogatunk majd.

Egy pezsgő, stílusos nyár elé nézünk a divat tükrében!

Hagymásy OrSi